moser_nyil.png

A MOSER termékek megtekintéséhez kattintson a logóra

A márkáról

1919. Október 14-én Leo J. Wahl megkérte a szabadalmi jogot az általa újonnan kifejlesztett elektromágneses hajnyíróra és a gyártás elkezdődött a Wahl Manufacturing Company vállalatánál. Ez volt az első olyan praktikus eszköz, ahol a hajtómotor a kézben volt, nem pedig külön motorhoz kapcsolódott egy rugalmas tengelyen keresztül.

Az 1920-as évek végére az ő gyárában állítottak elő és értékesítettek több ezer ilyen hajnyírót borbélyok számára szerte az Egyesült Államokban.

Mára 2.300 WAHL munkatárs dolgozik azon világszerte, hogy olyan készülékeket készítsenek, amelyek méltók a WAHL tradícióihoz, és innovációikkal, minőségükkel folyamatosan diktálják a piaci trendeket.

 

Az alábbi idővonal és videó segítségével részletesebben is áttekintheti a WAHL közel 100 évre visszanyúló történetét:

1918

Leo J. Wahl szabadalmaztatta a világon az első olyan elektromos hajvágót, amelynél a hajtómotor a készülékkel egybe volt építve. Ezzel megteremtette a Wahl Clipper Corporation alapjait (Sterling, USA).

1920

  • 1920
  • 1930
  • 1950
  • 1960
  • 1970
  • 1980
  • 1990
  • 2000
  • 2010

1925

A Model 89 típusú hajvágó továbbfejlesztése volt az elődje a mai WAHL® Super Taper-nek, a világ egyik legkeresettebb hajvágójának.

1927

Az innovatív Wahl masszírozó kifejlesztése és megjelenése.

1930

1932

A Wahl termékpaletta kibővítése hajszárítókkal.

1939

A vállalat beindította első műanyagfröccsöntő üzemét, ami az első lépés volt azon az úton, hogy az összes fontosabb alkatrész gyártását a saját kezébe vegye a cég. Hamarosan már szinte teljes egészében Sterlingben készültek a WAHL hajnyírógépek az alkatrészek gyártásától az összeszerelésig.

1950

1950

A cégvezetés felismerte, hogy a WAHL termékekre világszerte van igény, ezért a készülékeket alkalmassá tették a nemzetközi feszültség és frekvencia választásra, majd elindították az export tevékenységet.
Az 50-es évek elején megnyílt az első USA-n kívüli WAHL gyár Kanadában.

1953

Leo Wahl átadja a cégvezetést a második generáció tagjainak: Robert, Warren és Jack Wahl-nak.

1960

1961

A Wahl bevezeti a háziállatokra kifejlesztett hajvágót.

1965

A WAHL elkészítette a Vac Clipper-t, világ első vákuumos hajnyíróját, amely egy tartályba gyűjtötte a levágott hajat.

1966

A Wahl akkumulátoros hajvágókat állít elő.

1966

A WAHL elkészítette és piacra dobta a világ első állatszőrnyíró készülékét.

1967

A WAHL elkészítette a világ első vezeték nélküli, újratölthető akkumulátoros hajnyíróját.

1970

1976

Jack Wahl lesz a Wahl Clipper Corporation elnöke.

1977

A WAHL elkészítette a világ első akkumulátoros működtetésű orrszőr- és szemöldöknyíróját.

1980

1984

A WAHL a kutatás-fejlesztési és értékesítési tapasztalatait kihasználva kifejlesztette a GroomsMan-t, a világ első akkumulátoros működtetésű borotváját.

1986

A Wahl a professzionális piacon megjelent az innovatív Wahl ZeeCurl hajsütővassal. A ZeeCurl lapos kialakításának köszönhetően egyedülálló, Z alakú csavarást lehetett létrehozni. A nagy sikerre való tekintettel 1988-ban megjelent a FrenZee, a fogyasztói változat.

1987

A Wahl Europe Ltd. létrehozta saját tulajdonú értékesítő, szolgáltató és elosztó központját Angliában, Észak Kentben, Herne Bay városában.

1989-90

A Wahl munkatársak mindkét évben elnyerték az „Illinois Exporter of the Year” díjat.

1990

1991

A WAHL elnyerte a régóta óhajtott elnöki „E” díjat, a kiváló expot tevékenységért.

1994

Az elnöki „E Star” díj elnyerése, a folyamatosan kimagaslóan teljesítő exportőr tevékenységért.

1996

Létrejött a Wahl Clipper Corporation és a Moser Elektrogeräte GmbH fúziója. A két vállalat egyesülése egy egyedülálló globális szépségápolási szervezetet hozott létre, ahol az egyesített kutatás, fejlesztés, termelés, logisztika és marketing egyedülálló előnyöket jelentett mindenkinek a fogyasztóktól az alkalmazottakig.

A fúzióval a Wahl Clipper Corporation tulajdonába került az 1992-ben megalapított, kb. 180 alkalmazottat foglalkoztató mosonmagyaróvári Kuno Moser Kft is.

1997

Gregory S. Wahl-t választották a Wahl Clipper Usa elnökének. A cég így továbbra is családi tulajdonban maradt, és Gregory S. Wahl harmadik generációként folytatja a családi hagyományt.

1999

A Wahl Clipper Corporation kategóriájában globális piacvezető gyártó lett mind a fogyasztói, mind a professzionális termékek piacán.
A cég több mint 1800 embert foglalkoztat a saját gyáraiban világszerte: Ausztráliában, Kanadában, Kínában, Angliában, Németországban, Hollandiában, Magyarországon, Japánban és az Egyesült Államokban.

2000

2001

A WAHL bemutatta a Trim N Vac készülékét, az első olyan szakáll- és bajusznyírót, amely összegyűjti a levágott szőrt egy szabadalmaztatott vákuumos rendszerrel.

2002

A Wahl Clipper Corporation átvette az Ermila Elektrogeräte GmbH-t, aminek a neve ettől kezdve Wahl Deutschland GmbH-ra változott.

2005

A WAHL a NASA számára kifejlesztett egy, a világűrben is használható hajvágót. Ezzel a WAHL vált a NASA hivatalos beszállítójává, így az űrhajósok WAHL készülékeket használnak az űrben.

2009

A Wahl Clipper Corporation a 90. évfordulóját ünnepelte, mint a professzionális és otthoni haj- és szőrvágó készülékek kategóriájának megteremtője.

2009

A WAHL a világon elsőként vezette be a Lítium-Ion technológiát a haj- és szőrnyíró készülékeiben.

2010

2010

A Wahl Clipper Corporation a 91. évében globális piacvezető termékeket gyárt mind a professzionális (kozmetikai és fodrász) piacon, mind a fogyasztói és állati ápolási piacon. A cég központja az USA-ban, Illinoisban, Sterling városában van, csakúgy mint 91 éve folyamatosan. A Wahl jelenleg összesen több mint 2000 embert foglalkoztat világszerte az alábbi országokban: Argentina, Australia, Brazilia, Kanada, Kína, Anglia, Németország, Hollandia, Magyarország, Japán, Oroszország, Dél-Afrika, Spanyolország és az Egyesült Államok.
A Wahl termékek megvásárolhatók 165 országban szerte a világon.

2015

Májusban az Eurowares Trading Kft. és kiskereskedelmi partnerei jóvoltából a WAHL és MOSER fogyasztói termékek elérhetővé váltak a magyarországi vásárlók számára is.

slider_prev_hover.png slider_next_hover.png slider_prev_hover_moser.png slider_next_hover_moser.png slider_down.png slider_down_hover.png slider_down_hover_moser.png lap_tetejere_hover.png bd_fooldal_hover.png bd_fooldal_hover_moser.png